Goede doel

Sare Gumalo, Drinkwaterput met pomp

De 800 inwoners van het dorpje Sara Gumalo, Nyiribaya & Lalya villages (No Kunda Ward, Upper Baddibu District, North Bank region), kampen met drinkwaterproblemen. De pomp op de waterput is versleten. De lagers en zuiger van de bestaande pomp hebben zoveel speling dat er telkens heel lang gepompt moet worden om het water naar boven te krijgen.

De waterpomp in Sare Gumalo

Een elektrische pomp met zonnepaneel op de 40 meter diepe put zou een geweldige oplossing zijn voor deze mensen. Het Village Development Commity doet nu een beroep op Helping Hands om dit project verder te financieren.

Droogstaande waterput in buitengebied Sae Gumalo

Meer dan 800 mensen, 700 runderen, paarden, ezels en meer dan 800 geiten in dit gebied zijn afhankelijk van deze watervoorziening. Het helpt ook de gemeenschap de kleinschalige landbouwproductie en hun inkomsten te genereren. Bouw platform nieuwe waterput

De zonne-installatie belemmert de voltooiing van het project. De zonnepanelen en alle bijbehorende accessoires, waaronder de elektrische dompelpomp moeten nog worden gekocht. Om het project af te kunnen maken is nog 225.500 Dalasi ( 6000 euro) nodig.

Lees verder